Zimné lyžovačky v Rakúsku

Milí naši sledovatelia,

sľubili sme vám ponuku niekoľkých lyžiarskych zájazdov. Dôkladne sme pre vás vybrali ubytovanie v troch vynikajúcich rakúskych strediskách. Prečo práve Rakúsko? Pretože má špičkovú kvalitu po všetkých stránkach a zo Slovenska je najbližšie 🙂 Ale pozor! Ubytovanie sa rýchlo míňa, takže ponuka už o pár dní nemusí byť aktuálna! Tiež sme vám spísali niekoľko faktov, aby ste si nemuseli všetko guugliť a mali to hneď po ruke 🙂 Ak by ste chceli akokoľvek poradiť alebo mali otázky k ubytovaniu neváhajte nám napísať. Alebo máte vybrané iné stredisko a potrebujete pomôcť s ubytovaním sme tu pre vás a vy nás neplatíte 😉

Lyžiarske stredisko Kitzbühel

Fanúšikovia lyžovania určite vedia, že v tomto lyžiarskom stredisku sa každoročne koná asi najslávnejší zjazd na slávnej zjazdovke Streif. Kitzbühel je z nášho hlavného mesta Bratislavy vzdialený 457 km a cesta trvá do 5 hodín (väčina cesty po diaľnici). Stredisko Kitzbühel – Kirchberg ponúka až 179 km lyžiarských tratí, kde väčšinu tratí tvoria menej náročné trate. Cena denného skipassu je 57 € v hlavnej sezóne a znižuje sa ako vo všetkých strediskách s narastajúcim počtom lyžiarskych dní.

Mapka lyžiarskeho strediska KitzSki

Klasické ubytovanie

Vybrali sme pre vás 4 dňovú lyžovačku a ubytovanie v krásnom penzióne Grossummerstall s vynikajúcim hodnotením hostí kúsok od kopca za výhodných 297€ pre 4 osoby/3noci. Cena 3 dňového skipassu je v hlavnej sezóne 158 €. Výsledná cena na osobu (penzión 3 noci + 3 dňový skipass) je 232€, čo je naozaj super cena a navyše za 3 dni si viete skvele zalyžovať.

Ubytovanie strednej kategórie

Hotel Fairhotel s izbou pre dve osoby s raňajkami v cene s výborným hodnotením taktiež naskok od niekoľkých Kitzbuhelských lyžiarských stredísk za cenu 615 €/4 noci/2 osoby/raňajky. Výsledná cena pre jednu osobu so 4 dňovým skipassom a raňajkami v hoteli je 507€ (hotel 4 noci + raňajky + 4 dňový skipass).

Luxusné ubytovanie

Pre tých najnáročnejších klientov sme vybrali ponuku prekrásnej horskej chaty Mountain Chalet Kirchberg. Cena apartmánu s dvoma spálňami pre 4 osoby a 4 noci je 2496 €. Výsledná cena pre osobu je 824€ (4 noci v chate + 4 dňový skipass).


Ľadovec Hintertux a niekoľko ďalších lyžiarskych stredísk v Zillertalskej doline

K tejto oblasti vám naozaj máme čo povedať aj poradiť keďže sem chodíme v zime aj v lete už 10ty rok 🙂 Lyžovačka je tu naozaj úžasná a viete si vybrať dokonca z troch lyžiarských stredísk, ktoré sú kúsok od seba alebo ak máte chuť na lyžovačku na ľadovci ten je od týchto stredísk vzdialený približne 20 km 🙂 Len pre zaujímavosť, ľadovec je v prevádzke celoročne, takže ak dostanete chuť v lete na lyže, nie je problém 🙂 Tieto lyžiarske strediská sú od nášho hlavného mesta vzdialené 555 km a cesta trvá približne 5,5 hod, pričom takmer celá cesta je po diaľnici. Celá dolina spolu s ľadovcom ponúka neskutočných 530 km lyžiarskych tratí. Cena denného skipassu do všetkých stredísk (Hochzillertal, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen a Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000 je 53,50€ v hlavnej sezóne a znižuje sa ako vo všetkých strediskách s narastajúcim počtom lyžiarskych dní.

Hochzillertal
Zillertal Arena
Mayrhofner Bergbahnen
Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000

Klasické ubytovanie

Z množstva krásneho a cenovo dostupného ubytovania sme pre vás vybrali 4 noci v Penzióne Haus Sonnleiten so super hodnotením v dedinke Hippach. Najbližšie stredisko Mayrhofner Berhgbahnen je vzdialené len 8km. Komplet cena pre 2 osoby/4 noci je 274€ aj s raňajkami. Cena 4 dňového skipassu je v hlavnej sezóne 184,50€. Výsledná cena za 4 dňovú lyžovačku je na osobu (penzión 4 noci + 4 dňový skipass) 321,50€.

Ubytovanie strednej kategórie

Apartmánový hotel Garni Strasser v mestečku Zell am Ziller, len 1 km od lyžiarskeho strediska Zillertal Arena. Hotel má vynikajúce hodnotenie a ponúka saunu, parný kúpeľ a relaxačná zónu. Spolu cena na 4 noci/2 osoby/raňajky je 711€. Výsledná cena pre jednu osobu so 4 dňovým skipassom a raňajkami v tomto hoteli je 540€ (hotel 4 noci + raňajky + 4 dňový skipass).

Luxusné ubytovanie

Pre tých čo si sa naozaj potrpia sme vybrali 4* Hotel Gletscher & Spa Neuhintertux priamo pri dolnej stanici lanovky na ľadovec Hintertux. Hotel má super hodnotenie a má vlastný welness a kozmetické centrum. Komplet cena na pre 2 osoby/4 noc s raňajkami a večerou je 1.386€. Výsledná cena pre jednu osobu so 4 dňovým skipassom a raňajkami v tomto hoteli je 877€ (hotel 4 noci + 4 dňový skipass).


Lyžiarske stredisko Schladming

Schladming je medzi Slovákmi veľmi obľúbený, nakoľko je od nás relatívne blízko. Z Bratislavy je vzdialený len 360 km a cesta trvá do 4 hodín (väčšina cesty po diaľnici). Samotné stredisko Schladming sa skladá zo 4 prepojených stredísk (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen a Reiteralm) a ponúka 122 km lyžiarských tratí. V prípade zlých snehových podmienok je zárukou výbornej lyžovačky ľadovec Dachstein vzdialený len pár kilometrov. Cena denného skipassu je 50€ v hlavnej sezóne a znižuje sa ako vo všetkých strediskách s narastajúcim počtom lyžiarskych dní.

Ski Amade Schladming

Klasické ubytovanie

Ak nie je ubytovanie to najdôležitejšie z lyžovačky, tak sme pre vás vybrali lacnejšiu možnosť na 4 noci v Apartment Hotel Waldrand so super hodnotením v dedinke Ramsau am Dachstein. Schladming je vzdialený 8km. Komplet cena pre 2 osoby/4 noci je 441€ aj s raňajkami. Cena 4 dňového skipassu je v hlavnej sezóne 191€. Výsledná cena za 4 dňovú lyžovačku je na osobu (penzión 4 noci + 4 dňový skipass) 410€.

Ubytovanie strednej kategórie

Spomedzi ubytovania strednej kategórie sme pre vás vybrali 4* Hotel Dachstein v mestečku Filzmoos, v ktorom nájdete ďalšie lyžiarske stredisko s rovnomenným názvom Do Schladmingu je to približne 20km. Hotel má super hodnotenie a ponúka okrem iného niekoľko sáun. Spolu cena na 4 noci/2 osoby/raňajky je 724€. Výsledná cena pre jednu osobu so 4 dňovým skipassom a raňajkami v tomto hoteli je 553€ (hotel 4 noci + raňajky + 4 dňový skipass).

Luxusné ubytovanie

Najnáročnejší klienti si prídu na svoje v 4* Hoteli Pichlmayrgut v dedinke Enns. Od dolnej stanice lanovky na Reiteralm je vzdialený len 500 metrov, pričom vás tam zadarmo zvezie shuttle bus. Hotel má veľmi dobré hodnotenie a ponúka vlastný welness, bazén, squashový a tenisový kurt. Komplet cena pre 2 osoby/4 noc s raňajkami a večerou je 1.300€. Výsledná cena pre jednu osobu so 4 dňovým skipassom a raňajkami v tomto hoteli je 841€ (hotel 4 noci + 4 dňový skipass).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *